RADNO VRIJEME
PON-NED: 12:00-00:30
DOSTAVA: +385 98 163 1231

ADRESA: Trg Bazilike 4, 53291 Novalja

O nama

Razvoj događaja

Povijest kuhanja objeda raznim namjernicima u našoj kući počinje 50-ih godina prošloga stoljeća kada su naši pokojni nono i nana pripravljali ručkove i večere za mnoge novaljske goste. Među njima bilo je onih smještenih u njihovoj kući, bilo je onih iz okolnih kuća ili iz kasnije otvorenog kampa Straško. Tih se dana uglavnom unaprijed znalo i dogovaralo što će biti na jelovniku, a to je ponajviše ovisilo o namirnicama dostupnim toga dana – jer hladnjaci su, kao i ostali kućanski uređaji, bili ili nepostojeći ili malobrojni poput kakvog obiteljskog srebra. Baš kao što bi to danas bila dnevna doza mira Božjega ili velika bijela psina u novaljskim vodama.

Domaći

Iz ljeta u ljeto gosti su sve više otkrivali Novalju, dobra se riječ o njezinim brojnim plažama i povremenoj hladovini širila i turizam je u Novalji, mjestu težaka i ribara, postajao sve ozbiljnija pojava, a gosti su očekivali sve bolju uslugu. Zadovoljavanje tih novih potreba bilo je samo pitanje vremena, i u našem se slučaju zbilo tisuću devetsto šezdeset i devete (1969). Iako bi nekima u ovoj kući bilo milije reći da smo pravi ‘68-maši, drugima u kući drago je što nismo, već da smo svoju revoluciju, a zapravo logični razvoj događaja pomakli na godinu kasnije. Bilo kako bilo, te smo godine naš dobro uhodan običaj posluživanja objeda dogovorenih to jutro ili dan prije učinili službenim, otvorivši restoran i nazvavši ga – La Paloma.

Otada do danas to ime koje je Nijemcima izgovorljivo, Španjolcima obično, a Domaćima blisko, drži se i nada se zajedno sa svojim domaćinima da će tradicija duga nekoliko desetljeća imati puno dobrih i hranjivih razloga da se održi još i koje.

Old Novalja

Prvi u Novalji

Naš smještaj u samome centru Novalje, odmah pored Male crikvice na Trgu Bazilike jedna je od rijetkih stvari koja se nije mijenjala. Osim što smo najstariji restoran u Novalji s tradicijom djelovanja od 1969. sve ostalo bilo je usmjereno napretku. U našu Novalju doveli smo – prvi caffe aparat, prvu pizzu, prvu dostavu na kućni prag, prvi internet caffe, prvu domaću tjesteninu… prateći potrebe naših gostiju tjerali smo sebe da budemo još bolji. Nakon gotovo 50 godina djelovanja, slobodno možemo reći da znamo što naši gosti vole kao i to da znamo kako im to pružiti. Naša su vam vrata otvorena.